CV

Ik zing sinds 2011 Russische klassieke en traditionele liederen. Deze liederen blinken in mijn ogen uit door een vaak virtuoze compositie waarin gevoel alles omvattend is. Ik voel me bij deze muziek erg thuis en ik probeer in mijn vertolking zoveel mogelijk aan te sluiten bij de oorsprong.

 

Als autodidact ben ik mijn loopbaan als zanger begonnen in 2011 bij het Donkozakkenkoor Nederland onder leiding van Sergé Latychev. Na een start als koorzanger heb ik mij in korte tijd ontwikkeld tot solist bij achtereenvolgens het Donkozakkenkoor Nederland, Kapella Slava Cultura en Kamerkoor Soglasije.

 

Daarnaast geef ik met mijn programma 'Liederen van de Russische ziel' invulling aan een recital met pianobegeleiding. In dit programma zijn liederen opgenomen van onder ander Sviridov - 'Petersburgkaya Pesenka no 7', Tsjaikovski - 'Moi geni, moi angel, moi drug', Solovyov-Sedoi - 'Podmoskovnie vechera'.  Mijn vertolking van Zhoeravli ontroert elke keer weer het Russische publiek. Voor de nabije toekomst staat uitbreiding met werken van onder andere Sviridov  - 'Petersburg, a vocal poem', Mussorgsky - 'Songs and dances of death', en Prokofiev - 'Opus 104' gepland. 

 

Als jong kind ben ik, onbewust, in mijn muzikale ontwikkeling gevormd door de klassieke muzikale voorkeur van zijn ouders. Als jongenssopraantje zong en imiteerde ik de Koningin van de Nacht aria uit Mozarts Zauberflöte op de badkamer.

Later, na enkele jaren muzikale vorming en klassiek gitaarles, speelde ik jaren als bassist in blues- en jazzbands. Pas op latere leeftijd werd ik gegrepen door de emotionele intensiteit van de Russische muziek, in het bijzonder de vocale klassieke, traditionele en liturgische muziek.

 

 Naast ervaring opgedaan op Nederlandse podia heb ik gezongen in Cornwall UK, Brussel, Wenen, Grodno - Belarus en in Rusland: onder andere in Moskou, Astrachan, Krasnyy Yar, Ivanova, Shua, Palekh, Kostroma, Pljos en Sint Petersburg. Twee keer werd een fragment van mijn solo's uitgezonden op de Russische TV (regionaal en Russia 1). 

 

Op 3 april 2018 heb ik met Kamerkoor Soglasije in de Crocus City Hall in Moskou samen met een aantal bekende Russische koren en het Russian State Symphony Orchestra onder leiding van topdirigent Valeriy Polyansky, de Mattheus Passion van Hilarion (Alfeyev) uitgevoerd. Ik studeer en heb gestudeerd bij resp. Marinus Links en Hannie Slingerland. Daarnaast heb ik in Rusland enkele masterclasses gevolgd, onder andere van Georgiy Smirnov (Moskou). 

 

In het dagelijks leven werkte ik als programmamanager regionaal beleid hoger onderwijs en wetenschap bij het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen in Den Haag. In 2020 ben ik gestopt met mijn werk bij het ministerie om mij helemaal aan het zingen te kunnen wijden.

 

Voor de nabije toekomst staan een aantal activiteiten op het programma:

- vocaal ensemble Gollandija Consort opstarten. Drie sopranen, een alt, een tenor en twee bassen willen op hoog niveau het mooiste uit de vocale Russische klassieke muziek ten gehore gaan brengen; 

- oprichting van een zeskoppig mannen-ensemble in de stijl van het Russische Doros-ensemble; en

- meewerken aan het op te richten gemengde koor onder leiding van dirigente Svetlana Tsariova. 

- met pianist Laurens Leujes werken aan een recital van Russische klassieke liederen.


Wilt u een concert boeken? Of heeft u vragen? U bent welkom om contact met mij op te nemen via onderstaand contactformulier of telefonisch via +31 (0)6 52808015

Contact

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.