CV

 

Als autodidact ben ik mijn loopbaan als zanger begonnen in 2011 bij het Donkozakkenkoor Nederland onder leiding van Sergé Latychev. Na een start als koorzanger heb ik mij in korte tijd ontwikkeld tot solist bij achtereenvolgens het Donkozakkenkoor Nederland, Kapella Slava Cultura en Kamerkoor Soglasije.

 

Daarnaast gaf ik met mijn programma 'Liederen van de Russische ziel' invulling aan een recital met pianobegeleiding. 

 

Als jong kind ben ik, onbewust, in mijn muzikale ontwikkeling gevormd door de klassieke muzikale voorkeur van zijn ouders. Als jongenssopraantje zong en imiteerde ik de Koningin van de Nacht aria uit Mozarts Zauberflöte op de badkamer.

Later, na enkele jaren muzikale vorming en klassiek gitaarles, speelde ik jaren als bassist in blues- en jazzbands. Pas op latere leeftijd werd ik gegrepen door de emotionele intensiteit van de vocale klassieke muziek.

 

Naast ervaring opgedaan op Nederlandse podia heb ik gezongen in Cornwall UK, Brussel, Wenen, Grodno - Belarus en in Rusland: onder andere in Moskou, Astrachan, Krasnyy Yar, Ivanova, Shua, Palekh, Kostroma, Pljos en Sint Petersburg. Twee keer werd een fragment van mijn solo's uitgezonden op de Russische TV (regionaal en Russia 1). 

 

 

 

 

 

Op 3 april 2018 heb ik met Kamerkoor Soglasije in de Crocus City Hall in Moskou samen met een aantal bekende Russische koren en het Russian State Symphony Orchestra onder leiding van topdirigent Valeriy Polyansky, de Mattheus Passion van Hilarion (Alfeyev) uitgevoerd. Ik studeer en heb gestudeerd bij resp. Marinus Links en Hannie Slingerland. Daarnaast heb ik in Rusland enkele masterclasses gevolgd, onder andere van Georgiy Smirnov (Moskou). 

 

In het dagelijks leven werkte ik als programmamanager regionaal beleid hoger onderwijs en wetenschap bij het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen in Den Haag. In 2020 ben ik gestopt met mijn werk bij het ministerie om mij helemaal aan het zingen te kunnen wijden.

 

 

Zoals ik op de homepage al vertelde specialiseer ik mij momenteel op het zingen van klassieke liederen samen met een pianist in recitalvorm. 


Wilt u een concert boeken? Of heeft u vragen? U bent welkom om contact met mij op te nemen via onderstaand contactformulier of telefonisch via +31 (0)6 52808015

Contact

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.